ICT Ready - wij bouwen en hosten websites, apps en webshops
SSL Certificaten

Zichtbaar beveiligd met SSL

SSL is belangrijk

Met een SSL-certificaat versleutel je de verbinding tussen de bezoeker en de website zodat inlog- en betaalgegevens beschermd worden.

Het belang van een SSL-certificaat

Het beveiligen van een website is tegenwoordig van essentieel belang. De AVG-wetgeving stelt hierover strenge eisen. Hackers proberen op grote schaal data van onbeveiligde websites te onderscheppen en misbruiken. Buiten dat, is het belangrijk dat je klant optimaal beschermd wordt en veilig een contactformulier kan insturen of een bestelling kan plaatsen.

Encryptie

SSL (Secure Socket Layer) is een beveiligingsmethode die zorgt dat gevoelige gegevens zoals namen, telefoonnummers, adressen en creditcard nummers versleuteld worden. Daardoor kunnen de gegevens alleen gelezen worden door degenen voor wie ze bestemd zijn. De beste manier om te zien of een site met SSL beveiligd is, is door de URL in de adresbalk te bekijken.┬áBij een beveiligde verbinding begint de URL van je domeinnaam met ‘https://’.

Een beveiligde verbinding wordt aangeduid met een (groen) hangslot in de adresbalk van je browser.

Online betalingsverkeer beveiligen

Om betalingen met een creditcard mogelijk te maken, eist de overkoepelende creditcard organisatie dat je een SSL-certificaat met 128-bit encryptie hebt. Met 128-bit encryptie kan je garanderen dat de gegevens voldoende beveiligd zijn.

Zoekresultaten

Het beveiligen van je website met een SSL-certificaat draagt ook bij aan een betere vindbaarheid bij zoekmachines. Hiermee willen zoekmachines eigenaren van websites motiveren om volledig over te schakelen naar een beveiligde verbinding.

Lees meer over security.